Stil, flexibilitet och hållbarhet i fokus

Stil, flexibilitet och hållbarhet i fokus

Segers kockkläder för framtidens kockar där stil, flexibilitet och hållbarhet är i fokus.

Efterfrågan på unisexplagg är stark, men nu är det dags att erbjuda en unik och kvinnlig produkt inom restaurangbranschen.

Med inspiration från kockar att klänning är ett underskattat plagg, har en innovativ lösning kommit till liv – en kockklänning med stretch. Detta nya tillskott i sortimentet av kockkläder har skapats med avskalad look, med fokus på passform och rörlighet.

För att uppnå en stilfull och bekväm kockklänning har användningen av material spelat en avgörande roll. Stretchpaneler har integrerats för att säkerställa passform och ökad flexibilitet.

Samtidigt har miljöaspekter beaktats genom valet av tyg som innehåller spårbar återvunnen polyester och Refibra, en lyocellfiber som görs av bomullsspill och träflis. Kombinationen innebär ett svalt och skönt material med ett fint fall utan avkall på slitstyrka.

För att möta olika preferenser och behov har även en unisexmodell av kockrocken utvecklas. Kockrocken följer samma tankesätt som kockklänningen och är lämplig för både män och kvinnor som föredrar att arbeta i en traditionell kockrock. Precis som klänningen har kockrocken tillverkats i samma stretchiga material med fokus på rörlighet.

Båda dessa produkter har designats utifrån utseende, komfort och hållbarhet har dessutom en rad, viktiga funktioner som efterfrågats av yrkesverksamma inom restaurangbranschen.   
En loop i nacken har integrerats för att enkelt kunna fästa förklädet, medan en pennficka har placerats på ärmen för att underlätta tillgången till pennor eller andra små verktyg. Dessutom har kockklänningen en praktisk handduksloop för att ha en handduk eller släng till hands när den behövs. Klänningen har också praktiska sidfickor.

Det är tydligt att dessa nya kockkläder inte bara strävar efter att förbättra funktionaliteten och rörligheten för kockar, utan även att främja inkludering och tillgodose olika preferenser inom yrket.
Genom att erbjuda både en kockklänning och en unisex-modell av kockrocken i stretchmaterial ger vi möjlighet för både kvinnor och män att välja kläder som passar deras personliga stil och arbetskrav.

Denna nyskapande satsning inom kockkläder är ett bevis på branschens strävan efter att förnya och anpassa sig till förändrade behov och önskemål.
Med materialval som tar hänsyn till miljön och funktionella detaljer som underlättar arbetsprocessen är det tydligt att kockkläder inte bara handlar om utseende, utan även om att skapa en bekväm och praktisk arbetsmiljö för yrkesverksamma inom restaurangbranschen.